Johtokunnan päätökset 19.08.2021: 

Lisätty 09.09.2021: Peuran metsästyksessä käytettäessä keinovaloa ja aseeseen kiinnitettävää yötähtäinlaittetta, johtokunta suosittelee/edellyttää, että varmistetaan jälkikoiran saatavuus.

Uroskielto astuu voimaan kun seurue on ampunut kaksi urospeuraa enemmän kuin naaraspeuraa.

Jos uroskiellon aikanan ampuu valkohäntäpeuran, jonka sarvet ovat pidemmät kuin korvat, sarvet seurueelle/majalle, saalis seurueelle sekä pyyntilupa ampujan kiintiöstä.

Jos henkilöllä on vasa ammuttuna  ja hänen pitäisi ampua toinen vasa, mutta hän ampuukin ison peuran, toinen puoli menee ampujalle ja toinen seurueelle.

Jos uroskiellon aikana seuralle tai metsästyskaverille ammuttava peura on uros, jonka sarvet ovat pidemmät kuin korvat, siitä seuraa sadan (100) euron sakko.

Koejäsenen osallistumisesta aseellisena valkohäntäpeuran metsästykseen päättää ko. metsästyksen johtaja ja ennen jahdin alkua seurue päättää kenen kiintiösta mahdollinen koejäsenen ampuma peura menee.

Jos ampuu valkohäntäpeuraa siten, että voidaan todeta selvä osuma eikä eläintä löydetä, siitä seuraa kahden viikon kielto peuranmetsästyskseen. Valkohäntäpeuran metsästyken johtaja päättää jäljitystoimista.

Hirven metsästyksessä suositellaan, että jätetään ampumatta 6-8 piikkiset uroshirvet.

Valkohäntäpeuran metsästykseen ei anneta sarvisääntöjä

Valkohäntäpeuran metsästysseurueet eivät voi ampua lisäluvalla olevia peuroja ennenkuin joulukuun viimeisen päivän jälkeen paitsi, jos ammutut peurat myydään seurueen tai seuran tiliin.

Johtokunnan päätökset 02.06.2020: 

Sovittiin, että henkilön aluevaihdos astuu voimaan aina 01.08. alkaen. Mahdollisesta aluevaihdoksesta on ilmoitettava johtokunnalle viimeistään kesäkuun lopulla.

 

Johtokunnan päätös 28.08.2019:

Aseeton vierailija koiran kanssa ei tarvitse vieraskorttia.