Ilveksen metsästys vuonna 2019  

Seuran ilvespäällikkö

Tapio Vuoriaho  0400532184

Varapäällikö:

Teuvo Heikola 0400863195

Seuraa ilmoittelua tällä sivulla!

 

Laitilan metsästysseuran alueella metsästys tapahtuu ilvesjahtisäännössä kirjatulla tavalla.

Metsästysajankohdista ilmoitetaan tällä sivulla.

Jahtiin lähdetään heti kun maahan saadaan sopiva lumikeli.

Tilannetta voi tiedustella Ilvessäännössä nimetyiltä henkilöiltä.

I

 

 

LAITILAN METSÄSTYSSEURA RY, ILVESJAHTISÄÄNTÖ.

 

1.Ilvesjahti toteutetaan seuruejahtina tai tapauskohtaisesti muulla tavoin ilvespäälliköiden päättämällä tavalla. Seuran alueella tapahtuvassa ilvesjahdissa jahtipäällikkönä toimii, johtokunnan valitsema, suurpetovastaava. Johtokunta valitsee myös hänelle varamiehen.
Jos molemmat valitut ovat estyneitä, niin vetovastuun ottaa joku aluepäälliköistä. Nimitys tehdään aina tapauskohtaisesti.

 

2.Varsinaisen ilvespäällikön/suurpetovastaavan lisäksi johtokunta nimeää kultakin lohkolta (alueen esityksestä) yhden ilvesjahdin varajahtipäällikön joka on ilvesjahdin aluepäällikkö.
Aluepäällikön tehtävänä on ilvespäällikön määräyksestä johtaa ja organisoida ilveksen metsästystä silloin kun jahti toteutetaan hänen lohkollaan.

 

3.Ilvesmetsästys toteutetaan LMS:n alueella lohkovetoisesti siten että jahtia johtaa ja organisoi kulloinkin aina sen alueen ilvespäällikkö millä alueella metsästys tapahtuu. Vastuu jahdista siirtyy aluepäälliköille vasta silloin kun jahti ko.alueella on päätetty aloittaa.

 

4.Ilvestahtiin voivat aina osallistua lohkojaosta riippumatta kaikki seuran jäsenet ja vieraskorttilaiset. Mahdollisesti mukana olevalla ulkopuolisella koiramiehellä on samat oikeudet kuin seuran jäsenilläkin. Saalis ampujalle.

 

5.Ilvesjahtiin kokoonnutaan sovittuna ajankohtana tekstiviestillä ilmoitettuun paikkaan.

 

6.Ilvesjahti aloitetaan kunakin päivänä siltä alueelta miltä on aikaisin varma tieto ilveksen löytymisestä. Päätöksen aloituslohkosta tekee suurpetovastaava, aluepäälliköitä kuultuaan.

 

7. Ilvesjahtiin osallistujan varusteihin kuuluu punainen pipo, sekä haulikko ja siihen jahtiin sopiviapatruunoita joiden haulikoko on väliltä 3,5 mm-5,2 mm. Kiväärillä metsästys myös mahdollista. 

 

8. Ilvesjahdista ilmoitetaan seuran kotisivuilla/tekstiviestillä !

 

9. Seuran ilvespäällikkönä toimii, johtokunnan valitsema, suurpetovastaava/ilvespäällikkö. Jahdin osalta koollekutsujana toimii seuran suurpetovastaava.

 

10. Johtokunta tarkistaa tämän säännön vuosittain ennen ilvesjahdin aloitusta.

 

Hyväksytty:    12.02.2017   Johtokunta.